Styrelsen informerar: stambytet är igång, info om årsstämman, föreningens ekonomi och trivseldagen

Arbetet med stambytet har kommit igång nu, och tillsammans med projekteringsledare Paul Åkerlund och entreprenör Imola har föreningen valt att göra ett antal åtgärder pga corona.  Vi fortsätter också jobba med att sälja av lägenheter och därmed förbättra föreningens ekonomi. Pga corona behöver vi tyvärr ställa in vårens trivseldag. Kallelse till årsstämman kommer inom kort

Stambytet är igång

Under april började arbetet med stambytet i Släggbacken 2. De sju lägenheterna man nu arbetar i kommer att vara de som omfattas innan sommaruppehållet. Sedan fortsätter arbetet i slutet av augusti igen. Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och har tillsammans med projekteringsledare och entreprenör tagit fram ett åtgärdsprogram med ett antal punkter för att förhindra att stambytet ska innebära någon risk för spridning av viruset. T.ex är det slussar i lägenheterna de arbetar i så att byggare och boende aldrig träffas, noggrann daglig städning samt fler bodar med dusch och toalett. Gällande buller från lägenheterna man arbetar i är det så att det kommer att låta en del, men det är främst de två första veckorna i varje stam som det är höga bullernivåer. Det är när man bilar upp materialet i badrummen. Styrelsen medverkar på byggmöten varannan vecka och arbetet löper på bra.

Om ni har frågor som rör entreprenaden (Imola) ska ni höra av er till Gabriel Tomás-Aminoff på Imola, via mejl Gabriel.Tomas@imola.se. Har ni frågor om stambytet är det Jan-Erik Lindström ni ska höra av er till, via mejl janerik.lindstrom@byggprojekt.nu

 

Corona

Spridningen av viruset påverkar oss alla. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt och följer rekommendationerna från myndigheterna och är noggranna med att göra rent efter oss i gemensamma utrymmen, t.ex tvättstugorna. Om man är sjuk, äldre eller i riskgrupp och behöver hjälp med att handla finns det grannar som gärna hjälper till.  Lappar med telefonnr finns i entréerna.

 

Kallelse kommer till årsstämman

Inom kort är årsredovisningen för 2019 klar och därefter kommer styrelsen att skicka kallelse till årsstämman. Pga corona har vi valt att ha den så sent som möjligt och vi kommer att boka en stor lokal för att försöka undvika trängsel. Naturligtvis ska man bara delta om man inte har några symptom och det kommer gå bra att rösta via ombud. Mer info kommer inom kort.

 

Trivseldagen ställs tyvärr in

Föreningens trivseldag brukar vara ett populärt inslag på vår och höst, men pga corona behöver vi tyvärr ställa in vårens trivseldag. Om det är så att man gärna rensar upp lite bland husen på eget initiativ får man såklart göra det. Mejla styrelsen om ni vill låna verktyg för att rensa.

 

Föreningens ekonomi

Arbetet med att sälja lägenheter fortgår och vi räknar vi med att kunna finansiera hela stambytet med intäkter från lägenhetsförsäljningar och därmed slippa ta upp några nya lån. Ett stort antal lägenheter har sålts det senaste året och föreningens ekonomi är god.

 

Trädgårdsgruppen sköter om våra planteringar

De fina planteringarna framför husen är det Trädgårdsgruppen som ansvarar för och sköter om. Snart kommer de att plantera nya växter. En vädjan från Trägårdsgruppen är att man inte ska rasta sina husdjur eller kasta cigg eller skräp i planteringarna.

 

Källsortering – dumpa inte el och grovsopor

De flesta av oss har blivit riktigt duktiga på att källsortera och slänger rätt avfall på rätt plats. Men tyvärr är det inte alla som sköter sig och flera gånger har el och grovsopor dumpats på golvet i Miljöstationen. Det kostar stora summor för föreningen att beställa hämtning av avfall som dumpas och det kan innebära att vi behöver höja avgiften för alla boende. El och grovsopor ansvarar man själv för att åka iväg och slänga. Så vi önskar att vi alla hjälps åt blir ännu bättre med vår sophantering.

 

Vänliga hälsningar,

Styrelsen