Utlåtande avseende skattemässig status för Brf Talgoxen 1 och 3

Föreningen har tidigare informerat om att föreningen nu uppfyller kriterierna för att klassas som en äkta bostadsrättsförening och de positiva konsekvenser det medför. Då gick styrelsen också ut med information om att ett juridiskt dokument skulle tas fram.

Med äkta brf avses en ekonomisk förening vars verksamhet till klar övervägande del, minst 60 %, består i att till de egna medlemmarna (fysiska personer) tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, s.k. kvalificerad användning. Jurideko skriver i utlåtande att de efter en beräkning utifrån tillhandahållna uppgifter kan konstatera att föreningen uppfyller de kriterier som finns för att vara en äkta brf och att föreningen därmed kommer kunna deklarera som en sådan avseende räkenskapsåret 2019.

Dokumentet med utlåtandet kan med fördel användas:

  • Att lämna till banken när hyresgäst köper sin lägenhet eller den person som hyresgäst byter lägenhet med ansöker om banklån.
  • Att lämna till banken när bostadsrättsinnehavare skall omförhandla sitt banklån eller till mäklaren när lägenheten skall säljas.

Det juridiska dokumentet bifogas.