Talgoxen blir en äkta förening

Det är ett nöje att meddela att Brf Talgoxen 1 och 3, efter omfattande arbete av styrelsen och de externa konsulterna Allbrf och Jurideko, nu nått en milstolpe med positiv inverkan för såväl föreningen som alla boende: Föreningen uppfyller nu kriterierna för att klassas som en äkta bostadsrättsförening.

Styrelsen vill passa på att välkomna alla nyblivna bostadsrättshavare samt gratulera samtliga boende då detta gynnar oss alla!

Tio hyresgäster har hittills hunnit teckna avtal med föreningen om ombildning. Föreningen har därför i nuläget en anslutningsgrad (andel bostadsrätter) på över 60 %. Utöver detta står många hyresgäster på tur att signera avtal med föreningen inom de närmsta veckorna.

Att föreningen blir äkta får positiva konsekvenser för alla boenden:

  • Bostadsrättshavare kommer att slippa förmånsbeskattning för sitt boende.
  • Detta bidrar starkt till en värdeökning på bostadsrätternna.
  • Det kapital som föreningen får in genom lägenhetsförsäljningarna stärker föreningens ekonomi, möjliggör att i närtid genomföra upprustningar av fastigheten och att genomföra stambytet.

Föreningens jurister kommer inom kort ta fram ett juridiskt dokument som ett intyg på att föreningen uppfyller kriterierna för en äkta bostadsrättsförening. Dokumentet kan med fördel lämnas till banken/mäklaren för alla som önskar köpa, sälja eller omförhandla sina banklån.