En titt i backspegeln - sex månader efter ombildning

Nu har vi bott i vår bostadsrättsförening i drygt sex månader. Det känns fortfarande otroligt kul att vi äntligen fick ombilda och köpa fastigheterna. Nu är det vi, alla bostadsrättshavare tillsammans och även våra hyresgäster, som på ett ansvarsfullt sätt ska ta hand om våra hus så att vi behåller värdet på dem och att alla trivs här.

Vi får då och då frågan om när stamrenoveringen ska ske och status just nu är att ett företag har spolat och fräst bort och sugit ut smuts och slagg i delar av avloppsledningarna och sedan filmat dem för att analysera hur omfattande arbetet med renoveringen kommer att bli. När analysen är klar så kommer en upphandling att påbörjas. Det går idag inte att säga när renoveringsarbetet kommer att påbörjas eller hur lång tid det förväntas ta. Så snart vi har information så kommer alla boende att bli informerade.

Under halvåret som har gått så har vi ändå hunnit med en del andra förbättringsåtgärder

Boendemiljö

  • Nya fläktfilter, fläktremmar och genomgång av fläktsystemet.
  • Ny energibesparande och rörelsestyrd allmänbelysning i samtliga trapphus och i entrélamporna utanför portarna.
  • Rensning av källargångarna på kvarlämnat material och diverse grovsopor.
  • Flytt av sopskåpen från Släggbacken 2 till utanför de tidigare grovsoprummen samt utökning av hämtningsfrekvensen till tre dagar per vecka för samtliga stationer.

Säkerhet

  • Nya låscylindrar till alla allmänna utrymmen och entrédörrar. En åtgärd som tvingades fram eftersom tidigare fastighetsägare hade för många fastighetsskötarnycklar i omlopp och som vi aldrig fick vid fastighetsköpet.
  • Samtliga gamla portkoder inaktiverade och utbytta mot nya. Tidigare koder var över 20 år gamla och välkända i fel kretsar.
  • Brytskydd påsvetsade på samtliga dörrar till våra allmänna utrymmen där det saknades.

 

Vänliga hälsningar

Styrelsen